OUD-HOLLANDSE VOLKSSPELEN

Hele leuke volksspelen die klein en groot bekoren .
voor elke smaak,voor elke leeftijd.
Of het nu op een feest,een braderij,een jaarmarkt is ,plezier verzekerd.
Eventueel in combinatie met tal van andere attracties(rodeostier,bierfietsen,enz)
Deze spelen zijn zowel te huur als te koop.Grote keuze!!!

15/Spel /dag

"Samen spellen spelen" is ons motto.

 

Gebruik van de spelen

 

Volgende gebruiksvoorwaarden moeten steeds nageleefd worden:

 

  • de spelen en hun onderdelen moeten gebruikt worden waarvoor ze ontworpen zijn en niet voor andere doeleinden

  • de spelen mogen niet blootgesteld worden aan water

  • indien de spelen gebruikt worden door kinderen, raden wij aan om begeleiding te voorzien

 

 

 
   
   
 
 
   
 
 
   
 
 

Rekker-trekker : Met een elastiek aan beide zijden schiet men de puck naar de overzijde door een kleie opening in het midden van het speelveld.Vanaf 5j,Spelers 2,duur spel ong 3 min,afmetingen 1m

 

Tol van Indie : In het spel staan kegels opgesteld, de punten vermeld op de plaatsen waar deze kegels staan in het speelveld bepalen de waarde van de omgevallen kegels.
Een tolletje wordt omwonden met een trekkoord waarna de tol in het speelveld wordt geplaatst.
Door een ruk te geven aan het koord zal de tol het speelveld binnendringen en hierbij de kegels die hij passeert omverstoten. Als de tol tot stilstand gekomen is tel je de punten van de omvergevallen kegels.

Stangen biljart/trekbiljart:Breng de biljartbal zo dicht mogelijk naar u toe door de stangen te bewegen.

Crazy biljart 

Deurtje dicht:Deurtje dicht kan met 2 spelers gespeeld worden. Je gooit omstebeurt met 2 dobbelstenen.Gooi je bijvoorbeeld in totaal 11, dan mag je de deurtjes dicht doen van de getallen die samen 11 maken. Kan je dit op een gegeven moment niet meer, dan heb je verloren.

Sjoelbak: Schuif de schijven door de poortjes en scoor de meeste punten.

Pietjesbak:Gooi jij de meeste ogen?

Tafelkegelspel:Slinger jij de meeste kegels om?

Bakschieten: De metalen schijven van op 2m afstand naar het spelbord gooien.

Speel je het alleen dan heb je in elke hand een klosje ( 2 personen ieder heeft een klosje vast). Doordat je aan het klosje trekt gaat het middelste klosje met het balletje erin omhoog / opzij, het is maar net hoe je de klosjes beweegt. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk de gaten probeert te omzeilen en zo hoog mogelijk op het speelbord probeert te komen. De gene die het hoogste komt heeft gewonnen.

Ballenwerpspel: Probeer met de ballen ( in totaal 8) in het gat van de bak te gooien.Doe dit op ongeveer een meter afstand van de bak, dit is ver genoeg aangezien er een moeilijkheidsgraad aanzit.

Pudebak:Elke speler krijgt 6 grote munten, het is de bedoeling dat je de munten in de muil van de kikker probeert te gooien want zo krijg je de meeste punten. Gooi je de munten naast de muil, en je hebt geluk dan haal je als nog punten. Want voor en achter de kikker zitten ook gaten die punten op kunnen leveren.De speler met de meeste punten wint.

Spiegelbak:In de spiegelbak word een blaadje met daarop een parcours gelegd.  Nu is het de bedoeling dat je in de spiegel kijkt, en zo met een pen op het blaadje het parcours probeert te volgen. Het punt waar je buiten het parcours gaat, word gerekend als het aantal punten (deze staan aangegeven op het blaadje.) de speler met de meeste punten wint.

Torenspel:Dit spel word gespeeld met 7 schijven en 3 stokjes.De schijven worden willekeurig op de 3 stokjes geplaatst.Nu moet je proberen om op 1 stokje een toren te maken, door de schijven van het ene stokje naar het andere stokje te verplaatsen.Let hierbij wel op, dat een grote schijf nooit boven op een kleine schijf mag liggen.

Trou Madame:Met dit spel heb je 5 blokken waarmee je moet proberen om zoveel mogelijk punten te maken, door ze door een van de poortjes te laten komen.Op de poortjes staat wel hoeveel punten het waard is, degene met de meeste punten wint het spel.

Wielroller:Leg de roller zoveel mogelijk aan de rechterkant.Geef nu de roller een zetje, en probeer zo zoveel mogelijk punten te behalen.De punten staan aangegeven op de bak.

Hoefijzer werpen:bedoeling is dat je de 6 hoefijzers op een afstand van 3 meter één voor één om de pin in de bak probeert te gooien. Hiervoor heb je 3 beurten per persoon. Elk hoefijzer staat voor 5 punten, dus er zijn maximaal 30 punten te behalen, je kan alleen punten krijgen, wanneer het hoefijzer om het paaltje blijft liggen.

Kat en muis spel:Dit spel word gespeeld met 2 personen, en is een leuk om je reactievermogen is te testen.Één speler gaat naast het spel staan en houd de beker +- 15 cm boven het speloppervlak. Een de andere speler laat nu het balletje in de koker vallen. Nu moet de speler proberen de bal te vangen met de beker. Hoe dichter je bij de uitgang het balletje weet te vangen hoe meer punten je kunt verdienen. Elke speler mag dit 3x proberen, daarna worden de punten geteld. De speler met de meeste punten wint.

Tollenspel

Hele leuke volksspelen die klein en groot bekoren.
Plezier verzekerd
hockey
Pudebak
Trou Madame
Kat en muis
Spiegelbak
Wielroller
Ballenwerpen
Tollenspel
Tafelkegelspel
Torenspel